Tura kroz nezaboravan pejzaž – Selo Žlijebi

Home // Tura kroz nezaboravan pejzaž – Selo Žlijebi

Informacije o turi

Stari serpentinski izvedeni pješački put, sa mnoštvom prekrasnih vidikovaca na priobalje, jednako je značajna atrakcija koliko i samo odredište-Žlijebi. Serpentine i selo spaja isto graditeljsko nasljeđe i isti lokalni sedimentni kamen, od koga se nekada sve radilo i to bez vezivnog materijala: od međa i puteva, do kuća i krovova. Nakon razgledanja Žlijeba, posjetićemo i vidikovac na platou Crkve Sv. Nikole, sazdanom na samom vrhu litice, mjesto odakle se pruža najbolji pogled na ulaz u Boku Kotorsku i vrhove Orjena.

Šta treba imati?

Adekvatnu obuću (ne sandale i japanke!), mali ruksak sa vodom i hranom, rezervnom robom, zaštitnim kremama (sunce i komarci), zaštitom za slučaj kiše, mobilnim telefonom i po mogućnosti-ličnim priborom za prvu pomoć.

Detalji o turi

Pješačka tura je cjelogodišnja i prilagođena prosječnom posjetiocu, ali zahtijeva određenu fizičku kondiciju (budući da se savladava oko 500 m visinske razlike u penjanju). Sa razledanjem i odmorima  traje oko 5 sati (bez transfera), od čega na sami hod otpada nešto manje od  4h. Tura započinje kod Crkve Sv. Sergeja i Vakha na Podima, a postoji i mogućnost transfera do polazne tačke i nazad. Potrebno je najaviti se minimum 48h ranije.

Cijena po osobi

CIJENA PO OSOBI:  eura

Napomena organizatora

Organizator je obavezan da preduzme sve mjere za vašu bezbjednost, međutim, cjelokupna tura, uključujući transfer, se izvodi na sopstvenu odgovornost učesnika!

Popunite kontakt formu


Pogledajte ponudu tura