Panoramska tura „Carev put“

Home // Panoramska tura „Carev put“

Informacije o turi

Panoramsku turu izvodimo terenskim automobilima u centralnom dijelu masiva Orjena, sa prevojem Orjensko sedlo (1600 m) kao glavnim odredištem. Na toj visini tokom ljeta vladaju idealni mikroklimatski uslovi koji dozvoljavaju puno uživanje u aktivnostima pod otvorenim nebom.

Predstavićemo vam bućanje, staru, tipično meditaransku igru za dokolicu i opuštanje, provesti šetnjom kroz svojevrsni muzej tehnologije na otvorenom (gradiliše puta starog više od jednog vijeka), zatim ćemo obići obližnju jamu-sniježnicu, pristupačni speleološki objekat koji obično čuva snijeg do pred kraj ljeta, pa u tom razdoblju imamo mogućnost da vam pripremimo na licu mjesta jedinstvene osvježavajuće napitke, koktel „Orjen“ i „Prinčev sladoled“.

Osim Orjenskog sedla, tu su i usputna svratišta sa atraktivnim vidikovcima, ali i istorijskom pričom iz vremena gradnje puta kroz surovu prirodu Orjena, koja je na taj način preobražena u neobični kulturni pejzaž.

Upoznajemo vas i sa biljnim svijetom divljine, od onih jestivih, preko ljekovitih, pa sve do endemičnih vrsta, kakva je munika-simbol Orjena.

Šta treba imati?

Adekvatnu obuću (ne sandale i japanke!), mali ruksak sa vodom i hranom, pantalonama, jaknom, rezervnom majicom, zaštitnim kremama (sunce i komarci), zaštitom za slučaj kiše, mobilnim telefonom i po mogućnosti-ličnim priborom za prvu pomoć.

Detalji o turi

Potrebno je najaviti se minimum 48h ranije, u razdoblju maj-septembar, kada se tura realizuje. Započinje kod info pulta Parka prirode Orjen na Vrbanju (kod avanturističkog parka), a postoji i mogućnost transfera do polazne tačke i nazad. Tura bez transfera  traje 4 do 5 sati, u šta je uključeno  1 sat laganog pješačenja (razgledanja).

Cijena po osobi

CIJENA PO OSOBI:  eura

U cijenu je uključena ulaznica za Park prirode „Orjen“, stručno vođenje i prezentacija pravljenja koktela.

Napomena organizatora

Organizator je obavezan da preduzme sve mjere za vaš bezbjedan boravak  u Parku prirode „Orjen“, međutim, cjelokupna tura, uključujući transfer, se izvodi na sopstvenu odgovornost!

Popunite kontakt formu


Pogledajte ponudu tura