Blago iz srca Orjena

Home // Blago iz srca Orjena

Informacije o turi

Hiking tura se izvodi unutar Parka prirode „Orjen“, u atraktivnom planinskom ambijentu  hercegnovskog zaleđa, a preporučujemo je za sve ljubitelje prirode od 7 do 77 godina.

Kroz dvosatno pješačenje do odredišta, upoznaćemo vas sa zanimljivostima kulturnog pejzaža, nastalog kroz vjekovno sadejstvo čovjeka i prirode i nekadašnjem načinu života u kršu.

Vidjećemo iz samog podnožja fantastičnu formaciju geo-nasljeđa, 300 metara visoku liticu Subrinog amfiteatra, lokalitet koji slovi za najzanimljiviji detalj Primorskih Dinarida.

Upoznajemo vas i sa biljnim svijetom divljine, od onih jestivih, preko ljekovitih, pa sve do endemičnih vrsta, kakva je munika-simbol Orjena.

Glavna atrakcija i finalno odredište je Sniježna jama, mjesto na kojemu i u najtoplijim ljetnim danima vas čeka temperatura od svega nekoliko stepeni iznad nule i obilje snijega preostalog od protekle zime!

Nastavljajući nekadašnju pastirsku tradiciju spremanja šumskog voća i snijega, na licu mjesta ćemo pripremiti unikatna ledena osvježenja za degustaciju: „Zmajevo ždrijelo“ i „Gorski sladoled“.

Šta treba imati?

Adekvatnu obuću, manji ruksak sa vodom i hranom, pantalonama, jaknom, rezervnom majicom, zaštitnim kremama (sunce i komarci), zaštitom za slučaj kiše, mobilnim telefonom i po mogućnosti-ličnim priborom za prvu pomoć.

Detalji o turi

Potrebno je najaviti se minimum 48h ranije, u razdoblju jun-septembar, kada se tura realizuje. Započinje kod info pulta Parka prirode Orjen na Vrbanju (kod avanturističkog parka), a postoji i mogućnost transfera do polazne tačke i nazad. Tura bez transfera  traje 5 do 6 sati, u šta je uključeno oko 4 sata pješačenja (2 u dolasku, 2 u povratku).

Cijena po osobi

CIJENA PO OSOBI:  eura

U cijenu je uključena ulaznica za Park prirode „Orjen“, stručno vođenje i prezentacija pravljenja koktela.

Napomena organizatora

Organizator je obavezan da preduzme sve mjere za vaš bezbjedan boravak u Parku prirode „Orjen“, međutim, cjelokupna tura, uključujući transfer, se izvodi na sopstvenu odgovornost!

Popunite kontakt formu


  • OD 7 DO 77 GODINA
  • JUN - SEPTEMBAR
  • RAZLIČITE ATRAKCIJE
  • DEGUSTACIJA LEDENIH OSVJEŽENJA

Pogledajte ponudu tura