Studijska posjeta Biokovu!!! Utisak izvršne direktorice Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Milje Vitorović

Studijska posjeta Biokovu!!! Utisak izvršne direktorice Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Milje Vitorović

Juce je završena studijska posjeta Biokovu u kojoj su učestvovali predstavnici Agencije za razvoj i zaštitu Orjena doo i članice Udruženja privatnih vlasnika šuma i poljoprivrednika HN. Posjeta se realizovala kroz medjunarodni projekat – mini grant koji je dobila Agencija a koji se implementira preko Parkova Dinarida, WWF Adria i Švedske razvojne banke kao glavnog donatora. 

– mini grant koji je dobila Agencija a koji se implementira preko Parkova Dinarida, WWF Adria i Švedske razvojne banke kao glavnog donatora. 

Obišli smo glavnu atrakciju vidikovac Skywalk, prezentacioni centar za posjetioce, vrh sv. Jure sa crkvom sv. Djordja. Takodje obišli smo i suvenirnice te pričali sa lokalnim prodavcima. Upoznali smo se sa nekim novim tehnikama a rodile su se i nove ideje za dalji rad članica na ovom projektu. 

Moj lični utisak je da su suveniri PP Orjen originalniji, autentičniji, ručni rad je dominantan, dok su oni koji nose obilježje Biokova dosta komercijalniji. Ono što mi je takodje zapalo za oko jeste da naziv planine Biokovo nose brojne radnje/objekti u Makarskoj, od hotela do pekara. Na taj način naravno vrše i promociju prirodnog dobra.

Nadam se da ćemo i mi u Herceg Novom malo više biti ponosni na planinu u zaledju našeg grada i da ćemo više da cijenimo bogatstvo koje imamo.Ne samo mi kojima je to u opisu posla već svi mi Novljani , kao odgovorni gradjani koji znaju da čuvaju i vrednuju ono što imaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.