NAD BOKOM PO MJESEČINI

NAD BOKOM PO MJESEČINI


U subotu, 6-og juna, ne propustite nezaboravnu noćnu šetnju kroz najljepše vidikovce hercegnovskog zaleđa!U IV izdanju događaja „Nad Bokom po mjesečini“ u noći punog mjeseca posjetioci će moći da obiđu utvrđenje-vidikovac Tajno brdo, nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica i vidikovac pod brdom Šilobod. Sve tri lokacije su zanimljive po burnoj istoriji, ali i izuzetnim vidicima na ulaz u Boku Kotorsku. Noćni aspekt organizovanog obilaska, događaju daje notu neuobičajenosti, pa i mističnosti. Da bi priča bila zaokružena, po povratku na Kameno slijedi kratka prezentacija „KAD NOĆ PADNE-bića tame”, koja se organizuje u predivnom ambijentu dvorišta crkve Sv. Jovana.

Sa prošlogodišnje akcije


Satnica:
20:45 Okupljanje na raskrsnici u selu Kameno, uvodne informacije, podjela učesnika u grupe.  21:00 Polazak sa vodičima na 3 atraktivna vidikovca i istorijska mjesta Tajno brdo, Gručalica i vidikovac pod Šilobodom  22:30 Porta crkve Sv. Jovana na Kamenom: prigodno osvježenje, a zatim popularna prezentacija  „KAD NOĆ PADNE-bića tame” (Željko Starčević-Agencija za razvoj i zaštitu Orjena)  23:00 Završetak oficijelnog programa
DODATNE INFORMACIJE  Učešće je besplatno, a dolazak je u sopstvenoj režiji. Mjesto je udaljeno 10-ak minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama putem ka Trebinju. Na vidikovcima će posjetioci moći da doznaju niz zanimljivosti o lokalitetima koje obilaze. Za sigurnije kretanje terenom, osvijetljenim jedino mjesečinom, neophodno je imati pouzdanu baterijsku lampu i adekvatnu zatvorenu obuću (ne japanke i sandale!). Događaj je pogodan za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Učešće je po standardnim uslovima: na sopstvenu, a za djecu na odgovornost roditelja.
Organizatori događaja su Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i MZ Kameno-Žlijebi, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, te pomoć „Cicak akustike, planinarskog kluba „Subra“ i Jokine kužine.

Sa prošlogodišnje akcije

Leave a Reply

Your email address will not be published.