ODRŽANA ŠETNJA „STAZOM ZDRAVLJA“

ODRŽANA ŠETNJA „STAZOM ZDRAVLJA“

Juče je u organizaciji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena više nego uspješno obilježen Dan pješačenja i to pješačkom turom „Stazom zdravlja“, novom ponudom u našem Parku prirode Orjen.

Mjesto okupljanja je bilo kod Informativno edukativnog centra Agencije za razvoj i zaštitu Orjena na Vrbanju, gdje je bila organizovana izložba fotografija najzanimljivijih detalja iz Parka prirode. Za sve učesnike, njih 80, je bio pripremljen čaj dobrodošlice, a na samom početku direktorica Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Milja Vitorović, je pozdravila sve učesnike i upoznala ih sa aktivnostima koje su realizovane u predhodnom periodu, te planovima za naredni period i dala osnovne informacije o planiranoj turi gdje je naša Agencija zbog Kovid situacije morala da se drži strogih pravila.

Učesnici su bili podijeljeni u dvije grupe koju su predvodila dva planinska vodiča, dok je za prećenje bezbjednosti bila zadužena nadzornička služba.

U toku ture na najatraktivnijim lokacijama vodiči su pričali učesnicima zanimljive priče. Izmedju ostalog o značaju šetnje i uopšte aktivnosti u prirodi za opšte zdravlje čovjeka učesnike je kratko upoznala Dr. Milena Proročić, a učesnicima se obratio i Dalibor Vuković ispred TO Herceg Novi i prezentovao koncept spoja mora i zaleđa Herceg Novog u turističke svrhe.

Staza zdravlja u narednom peridu će biti opremljena sa više zanimljivih sadržaja, a plan Agencije je da se ovakve ture zbog velikog interesovanja organizuju i u narednom periodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.